Pagina opties

Groter

Struikelstenen Borgsweer, Termunterzijl en Woldendorp

Op 10 december 2016 zijn in Borgsweer, Termunterzijl en Woldendorp struikelstenen geplaatst voor de Joodse families Cohen van den Berg, Cohen-Nieweg en Oudgenoeg en voor verzetsman Gorter. In totaal gaat het om 15 struikelstenen.

Struikelstenen

Struikelstenen zijn herdenkingsstenen voor de slachtoffers van het naziregime, zoals Joodse mensen, homoseksuelen en politiek vervolgden. Struikelstenen heten officieel Stolpersteine en zijn bedacht door de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Demnig brengt deze gedenktekens aan op het trottoir voor de vroegere woonhuizen van de slachtoffers. De kunstenaar noemt ze Stolpersteine omdat je erover struikelt met je hoofd en je hart, en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen.

Kaart

Op de kaart vindt u meer informatie over de stenen, en verhalen over de struikelstenen in de gemeente Delfzijl.

Kaart Kaart voor mobiele gebruikers

Werkgroep Struikelstenen Termunten

De werkgroep Struikelstenen Termunten heeft zijn werkzaamheden voltooid waardoor de groep ophoudt met bestaan. Daarmee komt ook de website te vervallen. De bestaande website is in samenwerking met de gemeente omgezet naar een 'verhalenkaart' waarin de verhalen van de Tweede Wereldoorlog slachtoffers worden verteld. Op deze manier wil de werkgroep de geschiedenis en verhalen toegankelijk houden voor iedereen.