Pagina opties

Groter

Kindcentrum Woldendorp

Kindcentrum QWORZO is het nieuwe kindcentrum voor Woldendorp en de omliggende dorpen (waaronder Termunten, Termunterzijl en Borgsweer) en kinderopvang Kids2b.

Duurzaam en aardbevingsbestendig

Wethouder Jan Menninga: "Dit is het eerste kindcentrum uit het programma Scholentransitie dat gerealiseerd is. Als wethouder heb ik uitgekeken naar deze opening. Wekelijks ben ik gaan kijken hoe de bouw ging. Het is gelukt om met elkaar een prachtig kindcentrum neer te zetten dat klaar is voor de toekomst. Het kindcentrum is duurzaam, flexibel en aardbevingsbestending gebouwd."

Nieuw onderwijsconcept

Qworzo staat voor 'Ik word zo'. Voor de leerlingen heeft Qworzo, dat deel uitmaakt van Stichting openbaar onderwijs Marenland en kinderopvang Kids2b, namelijk een nieuw onderwijsconcept ontwikkeld. Het concept gaat uit van betrokkenheid, zelfwerkzaamheid, plezier, ervaren en zelfstandigheid  van leerlingen. Daarnaast volgen kinderen een eigen leerlijn en worden ze uitgedaagd om mee te denken over hun eigen onderwijsprogramma. Kinderen zitten op basis van hun leeftijd in een unit. Unit 0: 2-4 jaar, unit 1: 4-7 jaar, unit 2: 7-10 jaar en unit 3: 10-12 jaar. Het nieuwe gebouw heeft dan ook vier grote units. In de toekomst zal ook het buitenterrein, dat dan is ingericht met een dier- tuin- en watergedeelte, een grotere rol gaan spelen in het onderwijsaanbod.

Planning 

Op vrijdag 23 augustus was de opening en op maandag 26 augustus hadden de leerlingen en docenten de eerste schooldag in het nieuwe gebouw.


Aanspreekpunt gemeente:
Heiko Dijkhuizen, H.Dijkhuizen@delfzijl.nl