Pagina opties

Groter

Scholentransitie Delfzijl

De basisscholen in de gemeente Delfzijl veranderen deze jaren ingrijpend. Alle schoolgebouwen zijn, als gevolg van het aardbevingsrisico, geïnspecteerd. Voor de gebouwen in de gemeente Delfzijl was de uitkomst dat alle onderzochte scholen aardbevingsbestendig gemaakt moeten worden.

De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is in de toekomst opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De kindcentra komen in nieuwe gebouwen die bestaan uit een vaste kern en een flexibele schil, zodat er (in de toekomst) ook combinaties mogelijk zijn met sportvoorziening, dorpshuis, bibliotheek, cultuur, enz. Naast de nieuwbouw van kindcentra worden een aantal schoolgebouwen versterkt.

Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief onderwijs klimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen.

Hieronder leest u per kindcentrum en school wat er gaat gebeuren.