Pagina opties

Groter

Scholentransitie Delfzijl

De basisscholen in de gemeente Delfzijl veranderen deze jaren ingrijpend. Alle schoolgebouwen zijn, als gevolg van het aardbevingsrisico, geïnspecteerd. Voor de gebouwen in de gemeente Delfzijl was de uitkomst dat alle onderzochte scholen aardbevingsbestendig gemaakt moeten worden.

De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra. Hierin zijn het basisonderwijs en kinderopvang samengebracht, waardoor opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De kindcentra komen in nieuwe gebouwen die bestaan uit een vaste kern en een flexibele schil. Naast de nieuwbouw van kindcentra wordt een aantal schoolgebouwen versterkt. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

Deze veranderen zijn onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.

Hieronder leest u per kindcentrum en school wat er gaat gebeuren.