Pagina opties

Groter

Gerealiseerde projecten

De volgende projecten zijn in het centrum van Delfzijl gerealiseerd:

Herinrichting Stationsgebied

Het stationsgebied heeft een flinke facelift gekregen. Het station is vanaf nu een aantrekkelijke entree voor Delfzijl. Dankzij de goede aansluitingen van trein, openbaar vervoer, publiek vervoer, (hub)taxi en buurtbus kunnen reizigers gemakkelijk van A naar B reizen. In het heringerichte gebied is ook rekening gehouden met slechtziende passagiers. Er is een goede geleiding aangebracht. Even wachten is bovendien prettig door de mooie stationsruimte met restauratie, toiletvoorzieningen, openbare Wifi en een watertappunt. Ook zijn er OV-fietsen beschikbaar en lopen reizigers snel even het winkelcentrum in.

Gezondheidsplein Molenberg

Gezondheidsplein Molenberg aan de Schoolstraat 7 in Delfzijl is een multifunctioneel gezondheidscentrum, waarin diverse zorgaanbieders zorg en welzijn verbinden. Met de komst van Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in mei, is nu het gehele gebouw in gebruik. In het Gezondheidsplein zijn OZG, huisartsen, fysiotherapie, apotheek, diagnostiek (röntgen- en bloedonderzoek) en Sociaal Plein Delfzijl gevestigd.

Sociaal Plein Delfzijl

Bij het Sociaal Plein kunt u terecht met al uw vragen over opgroeien, opvoeden, voorzieningen, ondersteuning, welbevinden, werk en inkomen. Dit kan voor uzelf, voor iemand waarvoor u zorgt of voor iemand waarover u zicht zorgen maakt. U kunt maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur binnen wandelen. Kijk voor meer informatie op de website van Sociaal Plein Delfzijl. De officiële opening van Gezondheidsplein Molenberg vindt na de zomer plaats.