Pagina opties

Groter

Bebouwing Spoorstraat

Voorbereiding: 2017. Start uitvoering: april 2019. Verwachte oplevering: voorjaar 2020

Acantus realiseert op deze plek 15 sociale huurappartementen in afstemming met de gemeente. De bouw van het appartementencomplex van Acantus aan de Spoorstraat in Delfzijl is op 10 april 2019 officieel gestart.

Drukpalen

Bij de bouw van het appartementencomplex aan de Spoorstraat worden de palen niet geheid, maar door een speciale funderingsmachine de grond in gedrukt. Dit gaat op een geluidsarme manier en zonder trillingen, waarbij helemaal geen grond omhoog komt.

Duurzaam wooncomplex op mooie locatie

Het appartementencomplex aan de Spoorstraat biedt perspectief aan de huurders die vanwege de versterkingsaanpak moeten verhuizen.De appartementen zijn ruim en duurzaam, dat betekent lage woonlasten voor huurders.

Nul-op-de-meter

Er komen 15 sociale huurappartementen. De 3-kamerappartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens en zijn Nul-op-de-Meter, gasloos en aardbevingsbestendig. Bouwbedrijf Friso gaat het complex bouwen. Het complex aan de Spoorstraat wordt één van de eerste appartementencomplexen in Nederland met Nul-op-de-Meter (NOM). Dit betekent dat de appartementen minstens evenveel energie opwekken als dat de appartementen en de huishoudens gaan verbruiken.

Spoorstraat