Pagina opties

Groter

Centrum Zuidoost Delfzijl

De gemeente Delfzijl werkt enthousiast aan haar toekomst en die van haar inwoners en ondernemers. Dat doen we graag sámen met alle belanghebbenden. Zo ook in Centrum Zuidoost: een gebied met voorzieningen als een theater, een bibliotheek, verenigingen, winkels, zorg én woningen.

Met deze verscheidenheid aan woningen en voorzieningen vervult Centrum Zuidoost niet alleen een belangrijke rol voor Delfzijl, maar ook voor de regio. Om deze rol te kunnen blijven vervullen, verdient dit gebied het om eens goed doorgelicht te worden met zicht op de toekomst. De inrichting van de openbare ruimte, goede voet- en fietsverbindingen en natuurlijk parkeren spelen hierbij een belangrijke rol. De volgende locaties zijn daarom uitgelicht:

1 Albert Heijn locatie
2 Marktstraat en Havenstraat
3 Locatie De Molenberg
4 Damsterkade
5 Oude Schans (Marktstraat, Nieuweweg)
6 Buiskoolplein
7 Nieuweweg
8 Ubbens locatie (Kroonstad)
9 Action locatie

Doel?

Zoveel mogelijk voorzieningen, een uiteenlopend woningaanbod en een aantrekkelijke openbare ruimte waar voetgangers en fietsers graag vertoeven en waar automobilisten nog steeds hun auto kunnen parkeren. Zo houden we de Delfzijl niet alleen bruisend voor onze huidige inwoners, maar trekken we ook nieuwe bezoekers en inwoners aan.

Centrum Zuidoost: waar mensen, voorzieningen, zorg en wonen samenkomen!