De gemeente plaatst weer bladkorven

In de herfst zorgen bladeren op straat voor ongemak. De gemeente plaatst daarom eind oktober bladkorven waarin u uw verzamelde bladeren kunt weggooien.

De bladkorf bestaat uit drie dranghekken die in een driehoekvorm staan. Op één van de dranghekken is een bordje 'alleen blad' bevestigd. De bladkorven zijn niet voor overig (tuin)afval bedoeld zoals onkruid en grasmaaisel en worden eens per twee weken geleegd.

Plaatsing bladkorven

Er is zorgvuldig gekeken naar de plekken waar de bladkorven komen te staan. Hierbij zijn afwegingen gemaakt zoals een centrale ligging en de hoeveelheid (gemeentelijke) bomen. Extra aanvragen voor een bladkorf worden niet in behandeling genomen. U kunt het bladafval ook gratis naar het overslagstation Kloosterlaan aan de Warvenweg 15 in Farmsum brengen. Afhankelijk van de hoeveelheid blad dat valt, worden de bladkorven eind december weer verwijderd.

Straten met veel bomen

De gemeente kent meerdere straten met veel bomen. Hier komt in het najaar veel blad vanaf. De veegwagen komt hier in het najaar vaker door de straat.

Locaties bladkorven

De locaties van de bladkorven zijn op de kaart te vinden.