'Wat vindt u leuk om te doen als burgemeester?'

Dit is één van de vragen die leerlingen van de groepen 1 en 2 van basisschool Hiliglo uit Holwierde burgemeester Gerard Beukema vanochtend stelden tijdens het ontbijt in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze samen met de burgemeester het goede voorbeeld om gezond te ontbijten in de week van 'Het Nationaal Schoolontbijt'.

Het Nationaal Schoolontbijt

Burgemeester Gerard Beukema kijkt met plezier terug op het ontbijt met de kinderen. 'Goed ontbijten is voor iedereen van belang', zegt hij, 'zeker voor schoolgaande kinderen. Als je goed ontbijt, kun je beter leren op school.' Tijdens het ontbijt stelden ze de burgemeester allerlei vragen, zoals of hij de baas is van de politie en brandweer, hoe lang hij moet werken en wat ze moeten doen als ze een schommel willen. De kinderen hadden speciaal voor de burgemeester een ambtsketen gemaakt. Het Nationaal Schoolontbijt wil het belang van een dagelijks gezond ontbijt onder de aandacht brengen. Aan het vijftiende Nationaal Schoolontbijt doen 2900 basisscholen mee, waaronder basisschool Hiliglo in Holwierde, en 265 burgemeesters.

Donatie aan Jeugd Cultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan het Jeugd Cultuurfonds, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De directeur van de school, Hilde Kruiskamp, nam de cheque met een bedrag van € 150,- in ontvangst. Het Jeugd Cultuurfonds zorgt ervoor dat kinderen in gezinnen met weinig geld mee kunnen doen aan culturele activiteiten zoals muziekles, dansles of theater.