Uitdag&D proeven van cultuur

Dit item is verlopen op 02-05-2017.

Op 24 juni vindt vanaf 13.00 uur in Delfzijl het culturele evenement Uitdagend plaats, op het Plein de Molenberg en in het centrum van Delfzijl. Onder de noemer Proeven van Cultuur is Uitdagend dé ontmoetingsplek voor liefhebbers van cultuur, kunst en lekker eten uit de hele DAL-regio. 

Genieten van kunst, cultuur en lekker eten

Het middagprogramma bestaat uit een Open Podium vol optredens en presentaties van kunstmakers en cultuuraanbieders uit de regio. Verder treedt een aantal landelijk bekende publiekstrekkers op die later in het seizoen in De Molenberg hun opwachting maken. Culturele verenigingen en organisaties kunnen zich presenteren aan het publiek en leden werven op een markt met professionele kramen. En er is een sfeervol plein met zogeheten foodtrucks die allerhande bijzondere hapjes en drankjes verzorgen. Vanaf 19.00 uur loopt het programma van Uitdagend door in het 40 jaar jubilé open air concert van de Eemsmond Big Band op het Plein de Molenberg. Voor culturele instellingen, ondernemers en clubs uit de DAL-regio is Uitdagend de ideale plek om leden te werven, talenten en producties te presenteren en lekker te genieten. Van cultuur en kunst en van bijzonder eten.       

Aanmelden uiterlijk 1 mei

Voelt u zich uitgedaagd en wilt u op Het Open Podium staan met uw toneelclub, koor, popband, dansgroep etc.? Of wilt u bezoekers uw specialiteit laten proeven? Meld u dan uiterlijk 1 mei aan via de website van het IVAK.

KunstMarkt

Wilt u tijdens Uitdagend leden werven, of de club, activiteit of product onder de aandacht van een groot publiek brengen? Dan kunt u een hele of halve kraam (respectievelijk € 20,- of € 10,-) op de markt reserveren. De markt is van 13.00 tot 17.00 uur. Meld u uiterlijk 1 april aan via www.ivak.net/uitdagend. Tijdens Uitdagend is het niet toegestaan etenswaren te verkopen of een verloting te houden.

Samenwerkingsprojecten Uit het DAL

Ivak gaat voor Uitdagend onder de titel Uit het DAL samenwerkingsprojecten opzetten met een aantal vaste culturele waarden uit de regio. Bijvoorbeeld een leerlingenorkest voor leerlingen van de muziekverenigingen, of een eenakter festival waar de talloze toneelclubs hun kunnen laten zien door een kort maar krachtig optreden. Over deze projecten wordt contact gezocht met de potentiële betrokkenen. Denkt u nu: ik heb een geweldig idee voor zo’n samenwerkingsproject, laat het dan weten via onze mailbox. 

Vragen of suggesties

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met Gerard Lakke, projectmanager Ivak via telefoonnummer 06 48 55 66 55 of uitdagend@ivak.net

Gezamenlijk initiatief

Uitdagend is een gezamenlijk initiatief van De Molenberg, Ivak centrum voor kunst en cultuur, kunstenaarscollectief De Draad (HOP), Horeca Molenbergplein en Stichting Activiteiten centrum Delfzijl (STAD). Handelsvereniging Centrum Delfzijl en de gemeente Delfzijl bieden ondersteuning.