Taalmaatjes gezocht!

Dit item is verlopen op 15-04-2017.

De taalhuizen in Delfzijl en Appingedam zijn opzoek naar Taalmaatjes. Taalmaatjes helpen in een Taalhuis één op één of in kleine groepjes zowel Nederlanders als mensen met een niet- Nederlandese achtergrond, beter te leren lezen, schrijven of spreken. Maar ook rekenen of het aanleren van digitale vaardigheden is mogelijk.

Meldt u aan als vrijwilliger

Wilt u Taalmaatje worden in Delfzijl of Appingedam en bent u beschikbaar voor een langere periode voor een dagdeel per week? Meldt u dan aan bij Taalhuiscoördinator Tonnie Postma via e-mailadres ajt.jung@noorderpoort.nl of via telefoonnummer 06 51 07 71 18. U kunt ook langskomen op de voorlichtingsbijeenkomst.

U helpt anderen en wij helpen u

Alle Taalmaatjes krijgen een cursus van vier dagdelen van Stichting Lezen & Schrijven. De leermiddelen worden u gratis aangeboden door het Taalhuis. Tijdens deze cursus wordt aan de Taalmaatjes geleerd hoe zij deelnemers kunnen begeleiden bij het beter leren lezen en schrijven.

Voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 12 april

Wilt u eerst meer informatie? Dan bent u van harte welkom op onze voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 12 april. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via e-mailadres ajt.jung@noorderpoort.nl. De bijeenkomst start om 14.00 uur in het Noorderpoortgebouw aan de Opwierdeweg 2 te Appingedam.