Ouderbegeleiding bij opvoeden drukke en dwarse kinderen (4-12 jaar)

Dit item is verlopen op 26-06-2017.

In elk gezin zijn er situaties waarin kinderen zich onrustig, dwars, druk en pittig kunnen gedragen. Is er bij u thuis (vaak) sprake van deze situaties en zou u hier graag beter mee om willen gaan? Dan is de ouderbegeleiding van 'Druk & Dwars' misschien iets voor u.

Samen met u proberen wij te helpen bij het verminderen van opvoedstress en het omgaan met het drukke en dwarse gedrag van uw kind(eren). U krijgt hierbij veel praktische handvatten en er is uiteraard ruimte om ervaringen te delen.

Training Ouderbegeleiding

De ouderbegeleiding voor de DAL-gemeenten start 12 september en vindt plaats in zeven wekelijkse groepsbijeenkomsten (maximaal vier ouderparen). Alleenstaande ouders zijn uiteraard ook van harte welkom. De cursus is voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur.

Druk & Dwars

Het project Druk & Dwars is een gezamenlijk project van de Hanzehogeschool, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen, de vier gemeenten Haren, Delfzijl, Groningen en Stadskanaal en het Centrum Jeugd en Gezin DAL-gemeenten. Het project biedt in deze vier gemeenten ouderbegeleiding aan ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Voor meer informatie en aanmelding kunt u de website www.drukendwars.nl bezoeken.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u bespreken of de training Ouderbegeleiding iets voor u is? Neem dan contact op met Dagmar Slager van het Centrum voor Jeugd en Gezin DAL-gemeenten. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0596) 54 82 00.