Informatiemarkt dementie

Op dinsdag 14 november organiseert de gemeente een informatiemarkt over dementie voor alle inwoners van de gemeente Delfzijl en omgeving. Heeft of kent u iemand in uw omgeving met dementie? Bent u mantelzorger of betrokken als professional of gewoon geïnteresseerd in het onderwerp? Dan nodigen we u van harte uit. Vanaf 18.45 tot 21.30 uur bent u welkom in Theater & Congrescentrum De Molenberg aan de Molenberg 11 te Delfzijl.

We willen aanbieders in onze gemeente die ondersteuning bieden bij dementie, de gelegenheid geven een tafel op de informatiemarkt in te richten. Wilt u hiervan gebruikmaken? Dan kunt u dit uiterlijk 31 oktober 2017 doorgeven aan mevrouw M. Veldt, gemeente Delfzijl, m.veld@delfzijl.nl. Maar, op = op. Ook voor meer informatie kunt u bij haar terecht.

De informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt is er ruim gelegenheid vragen te stellen aan organisaties die zich met dementie bezighouden. Ook wordt er een film vertoond en kunt u vragen stellen aan een panel van deskundigen. Zij vertellen vanuit hun eigen achtergrond waar het in een dementievriendelijke gemeente om draait.

Het programma is als volgt:
18.45 uur             Inloop en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken
19.15 uur             Opening door wethouder Meindert Joostens
19.25 uur             Film 'Ger, jouw hoofd in mijn handen'
20.15 uur             Pauze en gelegenheid de informatiemarkt te bezoeken
20.45 uur             Panel, interview en vragen uit de zaal
21.30 uur             Einde

Dagelijks leven gemakkelijker maken

Wethouder Meindert Joostens: 'Het is belangrijk voor een gemeente als Delfzijl om aandacht te schenken aan dementie. Het aantal ouderen neemt toe en de leeftijd stijgt. Dit is een belangrijke risicofactor voor dementie. Daarbij maken de veranderingen in de zorg dat inwoners met dementie langer thuis wonen. In een dementievriendelijke gemeente draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie. We willen onze inwoners hierbij zoveel mogelijk ondersteunen.'

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Veldt, gemeente Delfzijl, m.veldt@delfzijl.nl.