Informatieavond toekomst Spijk

Dit item is verlopen op 18-10-2017.

Dorpsbelangen Spijk en de gemeente Delfzijl organiseren op 17 oktober 2017 een informatieavond in het Multifunctioneel Centrum aan de Nesweg 1 in Spijk om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur.

Op deze avond geven het bestuur van Multifunctioneel Centrum Spijk (MFC Spijk) en de gemeente een toelichting over de ontwikkelingen in het dorp. Het bestuur van MFC Spijk geeft een korte toelichting over de plannen voor het MFC. De gemeente informeert over de laatste stand van zaken met betrekking tot de bouw van het nieuwe kindcentrum in het dorp. Gedurende de avond is er de gelegenheid om de verschillende ontwerpen in te zien en daarover met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.  

Spieksters veur elkoar

Tijdens deze avond overhandigt de initiatiefgroep “Spieksters veur elkoar” een informatiefolder aan wethouders Jan Menninga en IJzebrand Rijzebol. Dorpsbelangen, Steunstee, de kerk, huisarts, gemeente, Stichting Welzijn en Dienstverlening en enkele betrokken dorpsbewoners, hebben het initiatief genomen tot het opzetten van een informele hulp- en zorgstructuur (noaberschap) voor Spieksters die (tijdelijk) te maken hebben met een beperking, ziekte of een ongeval. Het gaat dan om kleine alledaagse klussen, zoals vervoer naar ziekenhuis of verpleeghuis, computerhulp, tv en/of telefoon instellen, boodschappen doen, hond uitlaten, grasmaaien, enzovoort. Meer informatie over Spieksters veur elkoar kunt u op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00–12.00 uur krijgen via telefoonnummer 06 19 01 93 39.