Pagina opties

Groter

Webarchief

Bent u op zoek naar een pagina die op de website heeft gestaan maar er nu niet meer op staat? U kunt alle pagina's van de gemeentelijke website in het webarchief bekijken zoals deze op een door u gekozen datum in het verleden uitzagen.

Webarchief bezoeken

Hoe werkt het webarchief?Datumkiezer webarchief

U komt op de laatst gearchiveerde versie van onze website. Dat is een exacte kopie van de site op dat moment. Deze site is volledig doorklikbaar met alle informatie, afbeeldingen en documenten. Alleen de functies van de formulieren, inloggen en zoeken werken niet. Wilt u in het archief toch zoeken, dan kan dat op twee manieren:

  1. via de kalender kunt u terug naar de website van een bepaalde dag in het verleden.
  2. via de zoekfunctie onderaan kunt u zoeken op een trefwoord. U krijgt dan een overzicht van de pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Onder ieder zoekresultaat ziet u in welke datumversie(s) de pagina voorkomt.

Waarom een webarchief?

Internet is razendsnel uitgegroeid tot een onmisbare bron van informatie. De tijd dat een website als een statische, elektronische brochure werd beschouwd, ligt al ver achter ons. Websites worden voortdurend geactualiseerd, waarmee ze als informatiebronnen aan kracht winnen. Maar hoe zit het met die ‘oude’ informatie? Wat voor de website oud nieuws is geworden, kan later zeer relevante informatie zijn. Is die oude informatie voorgoed verdwenen? Daar heeft de gemeente Appingedam een voorziening voor getroffen: het webarchief. 

Met een webarchief wordt de complete website, inclusief inhoud, vorm en interactie, dagelijks gearchiveerd. U kunt dus bladeren in een normaal functionerende website, zoals die op een door u gekozen datum in het verleden was.