Pagina opties

Groter
A A
RSS

Wijziging afvalinzameling vanaf 2019

Vanaf 2019 gaat afvalinzamelaar Omrin huishoudelijk afval, groente-, fruit- en tuinafval (gft) en grofvuil inzamelen in de gemeente Delfzijl.

Omrin neemt de inzameling over van Renewi. Met de komst van de nieuwe afvalinzamelaar wijzigt vanaf 7 januari 2019 de maandag- en dinsdagroute voor het ophalen van huishoudelijk afval. De maandagroute verplaatst naar de dinsdag en de dinsdagroute naar de maandag. Daarnaast vindt het legen van ondergrondse containers in het centrum van Delfzijl en wijken op een andere dag plaats. Zet de container vanaf 2 januari uiterlijk om 7.30 uur op de aanbiedplaats.

De wijzigingen

  • Vanaf maandag 7 januari leegt Omrin elke maandag de containers in Delfzijl centrum, Over de Gracht, Scheepvaartbuurt, Doklanden, Farmsum, Oosterveld, Farmsumerpoort, Weiwerd, Meedhuizen, Borgsweer, Termunterzijl en Termunten.
  • Vanaf dinsdag 8 januari worden iedere dinsdag de containers in Spijk, Bierum, Godlinze, Losdorp, Holwierde en Krewerd geleegd.
  • De lediging van de ondergrondse containers in Delfzijl gebeurt voortaan op donderdag. Op de overige ophaaldagen verandert niets.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de nieuwe afvalkalender op deze pagina over afval of neem contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 140596.