Pagina opties

Groter
RSS

Start aanleg kunstgrasvelden Holwierde en Wagenborgen

In juni is DOMO Sports Grass gestart met de aanleg van kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Holwierde en voetbalvereniging Wagenborger Boys. Bij beide verenigingen wordt een natuurgrasveld omgevormd tot een kunstgrasveld. Op deze manier hebben beide verenigingen straks één natuurgrasveld en één kunstgrasveld.

Wethouder Jan Menninga van Sport is blij met deze ontwikkelingen: "Door de aanleg van het kunstgrasveld kan er het hele jaar gespeeld worden op het veld. Hierdoor hoeven de verenigingen niet meer uitwijken naar andere velden of zalen. Bovendien kunnen straks ook de scholen in de beide dorpen gebruikmaken van de velden. Sport, spel en bewegen worden op deze manier nog meer gestimuleerd het hele jaar door. Dit is goed voor de clubs en voor de leefbaarheid in de dorpen."  

Bij v.v. Holwierde is veld 2 straks het nieuwe kunstgrasveld.

Wensen verenigingen

"We hebben goede gesprekken met elkaar gehad over de wensen en mogelijkheden." aldus wethouder Menninga. Met ondersteuning van Bureau Schmidt heeft de gemeente de wensen van beide verenigingen besproken en omgezet in de aanbesteding. De verenigingen hebben een grote inbreng gehad in het tot stand komen van de aanleg van de kunstgrasvelden en zijn zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat.

Bij v.v. Wagenborger Boys is veld 1 straks het nieuwe kunstgrasveld.

Kwalitatief hoger niveau

Bij de kunstgrasvelden worden ook de bestaande omheining, ballenvangers, dug-outs, bestrating en sportveldverlichting (LED) vervangen door nieuwe materialen. Hierdoor is straks niet alleen het veld maar zijn ook alle elementen op en rondom het veld van een kwalitatief hoogwaardig niveau. Het veld is hierdoor nog beter bespeelbaar.