Pagina opties

Groter
RSS

Leer meer over uw huis in Loket Pandonderzoek

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de geschiedenis van uw huis? Wanneer is het gebouwd? Wie bouwde het? Wie was de architect? Wie hebben er gewoond? Met deze vragen, over panden in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum, kunt u dinsdagmiddag 13 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur terecht in het oude raadhuis in Appingedam.

In het kader van de Maand van de Groningen Geschiedenis richten het Streekarchivariaat Noordoost-Groningen en de Groninger Archieven het Loket Pandenonderzoek Appingedam in tussen 13.00 en 16.00 uur. Ze laten u in 15 minuten zien welke bronnen aanwezig zijn in de gemeentearchieven om onderzoek te doen naar de geschiedenis van uw woning. Het gaat om bouwtekeningen, woningkaarten, huisnummerlijsten, kadaster, etc.

Wilt u meer weten over een specifiek pand? Meld u aan:

  1. Meld u aan via Loket Pandonderzoek op www.maandvandegroningergeschiedenis.nl en selecteer het tijdstip waarop u langs wilt komen. Het zijn momenten van 15 minuten.
  2. Stuur vervolgens een mail naar j.hillenga@appingedam.nl onder vermelding van Loket Pandonderzoek om aan te geven wat uw vraag is en op welk pand uw vraag betrekking heeft. Op die manier kunnen wij uw vraag voorbereiden.
  3. Kom op 13 oktober met maximaal twee personen langs, op het gekozen tijdstip, in het oude raadhuis (Wijkstraat 36, Appingedam).