Pagina opties

Groter
RSS

Kom in actie tijdens de Nationale Recycle Week

Jaarlijks wordt wereldwijd zo’n 45 miljard kilo elektronisch afval geproduceerd. Dit komt omdat we steeds vaker en sneller afstand doen van elektrische apparaten. Elektronisch afval is daarmee de snelst groeiende afvalstroom ter wereld.

Doe mee en steun de Voedselbank

Van 14 tot en met 21 oktober is de Nationale Recycle Week. Elektrische apparaten die u niet meer gebruikt, kunt u inleveren bij het Afvaloverslagstation in Farmsum en bij Hergebruik Plus in Appingedam. U draagt dan niet alleen bij aan een schoner milieu, u steunt tijdens deze week ook nog eens de Stichting Voedselbank Appingedam-Delfzijl. De opbrengst van deze inzamelingsweek gaat namelijk naar de Voedselbank. De gemeente zorgt ervoor dat afgedankte elektrische apparaten op de juiste wijze gerecycled worden.

Afvaloverslagstation en Hergebruik Plus

Buiten de Nationale Recycle Week kunt u ook terecht bij het Afvaloverslagstation (Warvenweg 16, Farmsum) en Hergebruik Plus (Energieweg 7, Appingedam). Elektrische apparaten horen namelijk niet bij huishoudelijk afval. Kijk voor meer informatie op de pagina over afval op deze website en op de website van Hergebruik Plus 

Nationale Recycle Week

De Nationale Recycle Week is een initiatief van Virol, Weee Nederland en de deelnemende gemeenten uit Noord Nederland, waaronder Delfzijl. Kijk voor meer informatie op de website van heel Holland recyclet.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het inleveren van elektrische apparaten? Neem dan contact op met de heer Bouwman, gemeente Delfzijl via telefoonnummer 140596.