Pagina opties

Groter
RSS

Een leven redden kan iedereen: u ook!

Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Als de ambulance onderweg is, kunt u al iets doen. Kunt u reanimeren en wilt u helpen wanneer iemand bij u in de buurt een hartstilstand krijgt? Meld u dan aan als burgerhulpverlener bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu via www.hartslagnu.nl. U verleent de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt. Zo helpt u mee levens te redden.

HartslagNu is een reanimatie-oproepsysteem, het is een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Dit zijn burgerhulpverleners. Ook AED’s zijn in het oproepsysteem aangemeld, zodat snel duidelijk is welke AED beschikbaar is in de buurt van het slachtoffer.

Hoe werkt HartslagNu?

Bij een 112 melding van een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep via hun mobiele telefoon. In dit bericht staat de locatie van het slachtoffer en of ze eerst een AED moeten ophalen of direct naar het slachtoffer moeten gaan. Zij starten de reanimatie en gebruiken indien mogelijk een AED en wachten totdat het ambulancepersoneel het overneemt.

Een AED aanmelden

U kunt uw AED heel eenvoudig aanmelden bij het oproepsysteem via www.hartslagnu.nl/aed. Het beschikbaar stellen van uw AED is een waardevolle vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. U draagt direct bij aan het redden van levens in de omgeving van uw pand.