Pagina opties

Groter
RSS

Campagne Senioren en Veiligheid

Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen slachtoffer van kunnen worden. De landelijke campagne Senioren en Veiligheid wil daar iets aan doen. Senioren krijgen voorlichting via webinars met diverse onderwerpen. De afgelopen weken zijn de volgende onderwerpen aan bod gekomen: meekijken bij pinnen, babbeltrucs en WhatsApp-fraude.

Een van de senioren, die naar de webinars heeft gekeken, was onder de indruk van de wijze waarop de daders te werk gingen. "Zo geraffineerd en harteloos om mensen op deze manier hun geld te ontfutselen", vond mevrouw Leigh (84). Ook de omvang was groter dan ze verwacht had. "Ik was verrast dat er per week meer dan 700 aangiftes zijn van WhatsApp-fraude". Ze snapt heel goed dat mensen zich schamen. En toch kan het iedereen overkomen, zo bleek uit het verhaal van een slachtoffer.

Terugkijken?

De webinars zijn te zien op maakhetzeniettegemakkelijk.nl. Bekijk en stel je vragen op dinsdag 22 september 10.30 uur tijdens de laatste webinar 'Phishing' gepresenteerd door Catherine Keyl via www.maakhetzeniettemakkelijk.nl