Pagina opties

Groter
RSS

Bijdrage voor paddock voltigevereniging De Eemsrakkers

Burgemeester en wethouders van Delfzijl stellen de gemeenteraad voor een bedrag van € 21.500,- beschikbaar te stellen aan voltigevereniging De Eemsrakkers in Holwierde. Met dit geld kan de vereniging een paddock aanleggen, die voorzien is van drainage en omheining.

De voltigevereniging heeft de afgelopen tijd verschillende zaken met betrekking tot het verzorgen van de voltigepaarden verbeterd. Zo zijn de stallen vergroot en is het voerbeleid aangepast. Door het aanleggen van een paddock met drainage en de daarbij behorende omheining zorgt de vereniging ervoor dat de risico's op blessures en/of verwondingen van de paarden en pony's worden verminderd.

Wethouder Jan Menninga: “De voltigevereniging De Eemsrakkers is een unieke vereniging met een landelijke uitstraling. De accommodatie in Holwierde is gedateerd. Daarom heeft het bestuur een onderhoudsplan opgesteld. De manege heeft ook een functie voor het dorp Holwierde bij slechte weersomstandigheden. De vereniging wordt volledig gerund door vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. Ze levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van deze regio. Onderdeel van het onderhoudsplan is de aanleg van een nieuwe paddock. Zolang ik wethouder ben heeft de vereniging nog nooit een beroep gedaan op de gemeente. Door het verzoek te honoreren leveren we een bijdrage aan de veiligheid voor dier en mens."