Pagina opties

Groter
RSS

Bestrijding Reuzenberenklauw en Japanse Duizendknoop gestart

De gemeente Delfzijl gaat de komende vier jaar de Reuzenberenklauw en Japanse Duizendknoop op gemeentegrond actief bestrijden.

De planten kunnen een risico vormen  voor de volksgezondheid, veroorzaken schade aan wegen en verdringen andere plantensoorten. De Reuzenberenklauw en Japanse Duizendknoop zijn zogenaamde invasieve exoten, planten die oorspronkelijk niet in Nederland of Europa voorkomen. Zij zijn door menselijk toedoen hier gekomen, waaronder in de gemeente Delfzijl.

Duurzame manier

De Japanse Duizendknoop en Reuzenberenklauw kunnen zowel in het groeiseizoen als in het najaar worden bestreden. Dit gebeurt op een duurzame manier, met heet water, elektriciteit en/of afmaaien. Weed Free Service, een gespecialiseerd bedrijf in de bestrijding van invasieve exoten, is inmiddels begonnen met het afmaaien en afvoeren van de Japanse Duizendknoop. De Reuzenberenklauw wordt dit jaar ook nog aangepakt.

Meldpunt Openbare Ruimte

Wilt u weten waar deze planten op gemeentegrond voorkomen? Kijk dan op de onkruidpagina op deze website. Hier vindt u een interactieve kaart en meer informatie over de planten. Ziet u een Japanse Duizendknoop of Reuzenberenklauw op openbaar terrein, in bossen of andere natuurgebieden en deze staat niet op deze kaart? Laat het ons weten via het Meldpunt Openbare Ruimte.