Pagina opties

Groter
A A
RSS

Aanpak essentaksterfte

Vanaf december 2018 is aannemer Vertisol bezig met het snoeien en kappen van zieke essen die voor een onveilige situatie zorgen in de gemeente. De werkzaamheden zijn begonnen in Woldendorp. Door het natte weer waren de paden en bermen slecht toegankelijk en zijn de werkzaamheden verplaatst naar Godlinze en omstreken. De bossen en bossingels in Woldendorp worden op een later moment aangepakt.

De komende maand vinden kapwerkzaamheden op meerdere locaties tegelijk plaats. Er worden bomen gekapt in de omgeving van onder andere Spijk, Losdorp, Bierum, Holwierde, Nansum, Krewerd, Uitwierde, Biessum, Delfzijl en Termunten. Tegelijkertijd pakt de aannemer de overgebleven bossen en bossingels aan in onder andere Woldendorp, Wagenborgen, Meedhuizen en Tuikwerderrak (Delfzijl). Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin maart 2019 afgerond.

Meer informatie

Meer informatie over essentaksterfte en het actieplan is te lezen op deze pagina over essentaksterfte. Hier vindt u ook een interactief overzicht met aangetaste laanbeplanting en bossingels in de gemeente. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via essentaksterfte@delfzijl.nl of via het algemene telefoonnummer 140596.