Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

 • De gemeente plaatst weer bladkorven

  In de herfst zorgen bladeren op straat voor ongemak. De gemeente plaatst daarom in week 42 bladkorven waarin u bladeren weg kunt gooien. De bladkorf bestaat uit drie dranghekken die in een driehoekvorm staan. Op één van de dranghekken is een bordje 'alleen blad' bevestigd. De bladkorven zijn niet voor overig (tuin)afval bedoeld zoals onkruid en grasmaaisel. De bladkorven worden eens per twee weken geleegd.

 • Vergadering DAL-adviesraad Sociaal Domein

  De DAL Adviesraad Sociaal Domein vergadert op vrijdag 25 oktober 2019. De vergadering begint om 9.00 uur in kamer 35 van het Stadskantoor in Appingedam.

 • Fietsmaatjes Delfzijl zoekt vrijwilligers voor in de stuurgroep

  Fietsmaatjes Delfzijl is op zoek naar mensen die in de stuurgroep plaats willen nemen.

 • Bewust met water: de week van Ons water 16 t/m 27 oktober.

  De week van Ons Water is van 16 tot en met 27 oktober. Bekijk hier de waterspecial:

 • Marconi Buitendijks

  Bekijk hier de laatste update van programma Marconi Buitendijks in .pdf. Kijk voor alle informatie op de pagina over Programma Marconi.

 • Gezond eten en bewegen? Voel je Goed!

  Wilt u zich gezonder voelen? Veel mensen weten wel dat gezond eten en bewegen belangrijk is. Maar zij vinden het moeilijk om dit ook echt te doen. Na een succesvolle eerste cursus gaat in oktober een nieuwe 'Voel je Goed!' cursus van start.

 • Tegenvallend resultaat Werkplein Fivelingo, reeks maatregelen om tekort weg te werken

  Werkplein Fivelingo ziet zich geconfronteerd met een te verwachten tegenvallend resultaat over de eerste 8 maanden van 2019. Belangrijkste oorzaak is dat het aantal huishoudens dat een beroep doet op een inkomensuitkering is gestegen in plaats van gedaald. De uitstroom naar werk blijft ver achter bij de doelstelling.

 • Kom in actie tijdens de Nationale Recycle Week

  Jaarlijks wordt wereldwijd zo’n 45 miljard kilo elektronisch afval geproduceerd. Dit komt omdat we steeds vaker en sneller afstand doen van elektrische apparaten. Elektronisch afval is daarmee de snelst groeiende afvalstroom ter wereld.

 • Startsein voor opbouw expositie 'In Veilige Haven' gegeven

  Vandaag gaf wethouder Meindert Joostens het startsein voor de opbouw van de expositie 'In Veilige Haven'. Vanaf nu tot en met december 2019 is de expositie in de bibliotheek aan de Oude Schans 23 in Delfzijl te zien.

 • Dinsdag 15 oktober informatieavond Centrum Zuidoost in de Molenberg

  Gemeente Delfzijl werkt hard aan de toekomst en dat doen we graag samen met u. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een informatieavond rondom de ontwikkelingen in Delfzijl Centrum Zuidoost. Deze avond is gepland op 15 oktober aanstaande in de Molenberg.

 • Kom ook naar de Dagactiviteit 55+

  Delfzijl breidt dagactiviteiten uit. 
  Heeft u zin om wekelijks met een groep generatiegenoten samen te komen? Gezellig koffie te drinken, een praatje te maken, een oude of nieuwe hobby op te pakken? Meldt u zich dan aan voor de Dagactiviteit 55+. Ook als u jonger bent dan 55 jaar en zin hebt om als vrijwilliger aan de slag te gaan, bent u van harte welkom!

 • Gezamenlijke Veteranendag gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum

  De gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum organiseren op vrijdag 18 oktober 2019 een gezamenlijke Veteranendag voor alle veteranen uit de drie gemeenten. Met deze dag erkennen en waarderen deze gemeenten de prestaties van Nederlandse veteranen. Het gaat niet alleen om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook om de groeiende groep ‘jonge’ veteranen die in recente vredesmissies actief waren of nog zijn. Ook willen de gemeenten ‘hun’ veteranen deze dag in de gelegenheid stellen collega-veteranen te ontmoeten.

 • Word geen geldezel!

  Steeds meer jongeren worden slachtoffer van criminelen die via bankrekeningen van deze jongeren geld witwassen.

 • Overeenstemming verplaatsing supermarkt Lidl in Delfzijl centrum

  De gemeente, Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf en Lidl hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor verplaatsing van de Lidl in Delfzijl centrum.

 • RMC Jaarverslag 2017-2018

  Het jaarverslag van de RMC regio Noord-Groningen is te downloaden.

 • College stemt in met definitief ontwerp herinrichting plein De Vennen, Delfzijl

  Het college heeft het definitief ontwerp voor de herinrichting van plein De Vennen in Delfzijl op 5 februari 2019 vastgesteld.

 • Provincie en gemeente Delfzijl breiden meetnet rondom ESD-SIC uit

  De provincie Groningen en de gemeente Delfzijl laten drie meetstations plaatsen in de dorpen rondom het bedrijf ESD-SIC. Hiermee wordt gemeten of de uitstoot van siliciumcarbide vezels ook in de woonkernen terecht komt. De extra meetpalen komen in Farmsum, Wagenborgen en Borgsweer. Ook krijgen de meetstations bij Heemskesbrug, RWZI Delfzijl en Geefsweersterweg speciale filterkoppen om SiC-vezels te meten. De meetresultaten van de Geefsweesterweg zijn een goede graadmeter voor Meedhuizen, omdat het dorp in dezelfde windrichting van ESD ligt. Een meetpaal in Meedhuizen is hierdoor niet nodig.

 • Veel gestelde vragen over vrijgekomen stofdeeltjes in Farmsum en omgeving

  Bij het bedrijf ESD in Farmsum komen tijdens het productieproces zogenaamde blazers voor. Gebleken is dat de stofdeeltjes die neerdalen na de blazers siliciumcarbidevezels (SiC-vezels) bevatten. Deze vezels zijn door de Gezondheidsraad en het RIVM  als mogelijk kankerverwekkend aangemerkt. Bij dertig tot vijftig blazers per jaar is volgens het RIVM en de GGD een overschrijding van de norm niet meer uit te sluiten. Naar aanleiding van de blazers stellen omwonenden vragen over hun gezondheid. Hieronder leest u de meest gestelde vragen en de antwoorden op die vragen.  

 • Plan van Aanpak doorstart versterkingsoperatie provincie Groningen

  Nationaal Coördinator Groningen (NCG) presenteerde op 22 november het Plan van Aanpak voor de doorstart van de versterkingsoperatie in de provincie Groningen.
  Volgens dat plan staan in Delfzijl ruim 2800 panden met een mogelijk verhoogd risico bij aardbevingen.