Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuws

 • Wonen in Delfzijl in trek!

  De nieuwbouwwijk Kwelderland is in trek bij mensen die in Delfzijl een nieuwe woning willen.

 • Reactie gemeente op beantwoording kamervragen aardgascondensaat

  De gemeente Delfzijl heeft een brief aan minister Wiebes gestuurd in verband met zijn beantwoording van Kamervragen over de lekkage van aardgascondensaat in Farmsum.

 • Aangetroffen kelder in De Grote Kazerne in Delfzijl nog goed intact

  Bij De Vennen in Delfzijl is de vorige week bij het verwijderen van de fundering op het voormalig Lommerts-terrein een bijzondere archeologische vondst gedaan.

 • Herinrichting stationsgebied

  Eind augustus is aannemer Hoornstra begonnen met de herinrichting van het stationsgebied in Delfzijl. De bushaltes voor het stationsgebouw hebben plaats gemaakt voor een verblijfsgebied met mooie bestrating en groenvakken.

 • Gewijzigde openingstijden en dienstverlening tijdens de feestdagen

  Tijdens de feestdagen tussen kerst en oud & nieuw gelden gewijzigde openingstijden.

 • Verlenging gedoogverklaring coffeeshop Farmsum

  De burgemeester van de gemeente Delfzijl heeft op 27 november 2018 een nieuwe gedoogverklaring afgegeven voor de exploitatie van een coffeeshop aan de Hogelandsterweg 8 in Farmsum.

 • Tips om inbraken te voorkomen

  Eerdere jaren is een toename waargenomen van inbraken en insluipingen in het herfstseizoen, wanneer het vroeger donker is. Een deel van de inbraken vindt plaats aan het einde van de middag en in de vooravond, het moment ‘waarop Nederland thuiskomt’.

 • Nieuw onderdeel Sociaal Plein: Welzijn op Recept

  Verlies, ziekte, ontslag of andere ingrijpende gebeurtenissen kunnen een mens behoorlijk uit het lood slaan. Welzijn op Recept kan in zo’n situatie uitkomst bieden. Huisartsen zijn enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid voor doorverwijzing. Welzijnscoach Bokko Jan Huitema vertelt wat het is en hoe Welzijn op Recept werkt.

 • Delfzijl in nieuwe EO-reeks 'Wildernis onder water' op NPO 2

  In de nieuwe EO-reeks 'Wildernis onder water' komt ook de onderwaterwereld bij Delfzijl onder de aandacht, vanuit de dossiers Marconi en toerisme/recreatie op maandag 17 december in aflevering 3 'Onzichtbare natuur tussen land en zee'.

 • Bijzondere vondst in Delfzijl: fundering kazerne uit Napoleontische tijd

  Bij De Vennen in Delfzijl is tijdens het verwijderen van de fundering op het voormalig Lommerts-terrein een bijzondere archeologische vondst gedaan. Er zijn grote delen van de noordelijke en zuidelijke buitenmuur van de Grote Kazerne gevonden.

 • Budget voor voorbereiding kindcentrum Farmsum

  B&W van Delfzijl vraagt de gemeenteraad € 312.000,00 beschikbaar te stellen voor de verdere ontwikkeling van kindcentrum Farmsum.

 • Budget voor voorbereiding kindcentrum Delfzijl West

  B&W van Delfzijl vraagt de gemeenteraad € 799.000,00 beschikbaar te stellen voor de verdere ont-wikkeling van het kindcentrum Delfzijl West.

 • Voorbereidingen nieuwe sportzaal voor Spijk van start

  B&W van Delfzijl vraagt de gemeenteraad € 125.000,00 beschikbaar te stellen voor de voorbereidingen van de nieuwe sportzaal op Sportpark Oldencate in Spijk en de vernieuwing van de kleedruimte en de kantinevoorziening van voetbalvereniging Poolster.

 • Aftrap renovatiewerkzaamheden kleedaccommodatie vv Weo Woldendorp

  Wethouder Jan Menninga gaf op 3 december de aftrap voor de start van werkzaamheden aan de kleedaccommodatie van voetbalvereniging Weo in Woldendorp.

 • Publicatie reële tarieven Wmo 2019

  De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal hebben een onderzoek uitgevoerd om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf.

 • Geven en nemen in De Kajuit

  ‘Een bruisend multifunctioneel buurthuis dat zichzelf kan bedruipen, dat is wat we met De Kajuit binnen een paar jaar willen bereiken,’ vertelt Marja Wilting. ‘Een gebouw waar iedereen zich welkom voelt en meedoet. Waar je niet alleen komt consumeren, maar ook iets toevoegt.’ De Kajuit is net een maand open en herbergt nu al een aantal voor Delfzijl totaal nieuwe activiteiten. Zoals het Ontmoetingshuis dat onder andere gericht is op mensen met geheugenproblemen en hun naasten.

 • Essentaksterfte in Delfzijl: snoeien en kappen, maar ook behandelen

  Een groot deel van de essen in Nederland heeft te maken met de essentaksterfte. Ook in de gemeente Delfzijl zijn veel essen aangetast door deze ziekte. Snoei of kap van zieke essen gebeurt momenteel in Woldendorp. Daarna zijn essen in onder andere Wagenborgen en Meedhuizen aan de beurt. Dit betreft allemaal zieke essen die een veiligheidsrisico voor hun omgeving opleveren.  

 • Plan van Aanpak doorstart versterkingsoperatie provincie Groningen

  Nationaal Coördinator Groningen (NCG) presenteerde op 22 november het Plan van Aanpak voor de doorstart van de versterkingsoperatie in de provincie Groningen.
  Volgens dat plan staan in Delfzijl ruim 2800 panden met een mogelijk verhoogd risico bij aardbevingen.

 • Tafeltje Dekje zoekt vrijwilligers

  Tafeltje Dekje in Delfzijl zoekt vrijwilligers die beschikbaar zijn om maaltijden rond te brengen. Als vrijwilliger rijdt u eens in de zes weken van maandag t/m zondag tussen 8.45 en 10.15 uur. Voor het rondbrengen van de maaltijden dient u in bezit te zijn van een auto. U ontvangt hiervoor een reiskostenvergoeding. Tafeltje Dekje is een maaltijdvoorziening voor kwetsbare mensen in Delfzijl.

 • Minder schoolverzuim in Delfzijl, Appingedam en Loppersum

  Het aantal leerplichtigen in de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Delfzijl en Loppersum dat niet staat ingeschreven op een school bedroeg in het schooljaar 2017-2018 vier (thuiszitters). Er zijn in totaal 152 meldingen gemaakt van leerlingen die zonder toestemming voor langere tijd van school wegbleven. Dat zijn er 31 minder dan in het schooljaar daarvoor. Dit is te lezen in het Jaarverslag Leerplicht Schooljaar 2017-2018.

 • Werkzaamheden stationsgebied in Delfzijl

  Op dinsdag 15 oktober heeft de gemeente het tijdelijke busstation naast het kruispunt Damsterlaan en Stationsweg in Delfzijl voorzien van een overkapping, bankjes en een fietsenstalling. Hierdoor kun je droog wachten op de bus en hoef je de fiets niet meer bij het treinstation te parkeren.

 • Start werkzaamheden Dijkzichtflat

  Vanaf 5 oktober start aannemer Plegt Vos met werkzaamheden aan de Dijkzichtflat. Een aantal elementen in de flat wordt beter vastgezet. Het gaat om de balkons, galerijplaten, het metselwerk op de kopgevels van de flat en de liftombouw. Ook een aantal wanden binnenin de appartementen wordt beter vastgezet. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2018 klaar.