Pagina opties

Groter

Gewijzigde bediening bruggen en sluizen in provincie Groningen

De provincie Groningen heeft in lijn met het regeringsbeleid de extra maatregelen om vanwege het coronavirus, de bediening van bruggen en sluizen te beperken, verlengd tot en met 31 mei. Deze extra maatregelen gelden uitsluitend voor de recreatievaart. Vanaf donderdag 9 april worden de bruggen en sluizen beperkt of niet meer bediend. Recreatievaart die gebruik wil maken van brug- of sluisbediening van vaarwegen moet zich drie dagen van tevoren aanmelden. De gemeente Delfzijl sluit zich bij deze maatregel aan.

Recreatievaart gemeente Delfzijl, van tevoren aanmelden

Recreatievaart die gebruik wil maken van de brug- en/of sluisbediening in de gemeente Delfzijl moet zich 72 uur van tevoren op werkdagen tussen 08.00 en 12.00 uur, aanmelden via telefoonnummer 06 11 74 16 67. Dit geldt voor Brug 15 in Farmsum, de Roggenkamp-sluizen in Delfzijl. Bediening voor de recreatievaart vindt alleen plaats op werkdagen. In het weekend en tijdens feestdagen kan de recreatievaart op deze vaarwegen geen gebruikmaken van brug- en sluisbediening. 

Openingstijden bruggen en sluizen tot en met 31 mei

Periode

Ochtend

Middag

Avond

Maandag t/m vrijdag

08.00 tot 12.00 uur

14.00 tot 16.30 uur

gesloten

Zaterdag en zondag

gesloten

gesloten

gesloten

Dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag)

gesloten

gesloten

gesloten

Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) gesloten gesloten gesloten

Beroepsvaart

Voor vragen over de openingstijden kunt u bellen met 14 0596 (algemeen nummer gemeente Delfzijl).

Varen in Groningen

De maatregelen voor alle vaarwegen, bruggen en sluizen die in beheer zijn bij de provincie Groningen staan op de pagina 'Varen in Groningen'. De bedienposten op de locaties van Farmsum, Gaarkeuken, Lauwersoog en Oostersluis werken op dit moment met een minimale personele bezetting. Op deze manier kunnen we onze bruggen en sluizen op een veilige manier blijven bedienen, volgens de landelijke richtlijnen.