Pagina opties

Groter

Brief van burgemeester Gerard Beukema aan ondernemers

Geachte heer/mevrouw,

De Coronacrisis raakt onze samenleving op ongekende wijze. Wij worden allemaal in onze bewegingsvrijheid beperkt. Dat vraagt veel van ons allemaal, zeker nu de maatregelen sinds 21 april opnieuw zijn verlengd en het perspectief (nog) niet duidelijk is. Maar ik begrijp ook minister-president Mark Rutte goed als hij zegt: "beter voorzichtigheid nu, dan spijt achteraf".

En onze gezondheid en de beschikbare capaciteit van onze gezondheidszorg zijn terecht zeer belangrijke uitgangspunten bij het bieden van perspectief.

Tegelijkertijd betekenen de gemaakte keuzes dat er groepen in de samenleving onevenredig zwaar worden getroffen door de maatregelen. Wij kunnen daar allemaal voorbeelden van geven. Van de bewoners in de verpleegtehuizen, die hun dierbare naasten niet kunnen ontmoeten tot de flexwerkers die hun baan verliezen en met lege handen staan. Ook u als lokale ondernemer ervaart de enorme impact van deze crisis. Dat baart ons als gemeentebestuur zorgen.

Maatregelen die zijn getroffen om de problemen te verzachten, zijn vaak niet toereikend of passend. En hoe langer de beperkingen voortduren, hoe nijpender de problemen worden. Als gemeente hebben we maar beperkte mogelijkheden om te helpen. We hebben al een pakket maatregelen genomen. Deze maatregelen kunt u lezen op www.werkpleinfivelingo.nl en www.delfzijl.nl/ondernemers.

Maar we zijn er ook als klankbord, als 'luisterend oor' voor onze ondernemers die in de problemen zitten of hierin dreigen te komen.

Als burgemeester van Delfzijl hoor ik graag wat uw zorgen zijn zodat ik die, waar mogelijk, elders kan agenderen. Dat garandeert geen oplossing, maar gehoord worden kan mogelijk helpen. Dit doen we gezamenlijk met de gemeenten Appingedam en Loppersum, de nieuwe gemeente Eemsdelta in wording. Voor het maken van een telefonische afspraak met mij kunt u bellen met de gemeente via het telefoonnummer 14 0596. Zij helpen u graag verder.

Ik ben trots op de manier waarop u de afgelopen weken met alle maatregelen bent omgegaan. Weet dat ook wij er reikhalzend naar uitzien om u zo snel mogelijk weer persoonlijk te ontmoeten.

Tot het zover is, zullen we met z'n allen nog even moeten volhouden.   

Met vriendelijke groet,

Gerard Beukema
Burgemeester